Over ons

Een echte Belgische, authentieke, handgemaakte gin, het resultaat van een gin-liefhebber die zijn droom niet wilde loslaten:

Al tien jaar speelde ik met het idee om mijn eigen gin te brouwen. Een gin die niet alleen erg lekker was, maar ook een maatschappelijk verantwoord karakter heeft en voor iedereen betaalbaar is! Geen gemakkelijke opgave, en daarom duurde de ontwikkeling zo lang…

Het vinden van de juiste partner om de smaak en kwaliteit te ontwikkelen die ik zocht en die ook meeging in dit verhaal, is misschien nog wel even complex als het ontwikkelen van de gin zelf.

Met veel plezier en enthousiasme ben ik een samenwerking aangegaan / of ben ik gaan samenwerken met de Victoriaanse Cocktail Garden in Vlierzele, distilleren en proeven tot in de perfectie, ja, soms tot… < /p>

Egmonts garden gin about us over ons joren van de sompel en steven de backer

Je snapt het wel... Na bijna een heel jaar werden twee eersteklas gins geboren!


De kennis van welke botanicals je samen moet macereren, waarvan degenen om individueel te infuseren, om de temperatuur van de koperen pot te regelen en om het distillaat op het juiste moment te snijden, dit maakt de vaardigheden om een meester-distilleerder te zijn!

Het productieproces begon ergens eind 2017 en wordt nog steeds op ambachtelijke wijze gedaan, in kleine hoeveelheden. De enige ingrediënten die in de gins worden gebruikt, zijn kruiden, bladeren, wortels, schillen, bloemen of zaden die worden geweekt in een mengsel van water en alcohol.

De gins worden daarna gefilterd om de resten van etherische oliën te zuiveren voor optimale kwaliteit.

Dus na twee uitzonderlijke gins te hebben gemaakt, was er maar één probleem: De gins hadden nog geen naam! Aangezien ik in de ‘Egmontstad’, Zottegem, woon en 2018 het Egmontjaar was waarin de onthoofding van deze tragische graaf werd herdacht, kwam de naam ook echt naar voren.

De puzzelstukjes vielen in elkaar en de "Herb Garden gin" en "The Orchard gin" werden de twee varianten van Egmont's Garden! Door het grote succes en een groeiende vraag van de voornamelijk vrouwelijke gin lovers naar zachtere gins, werd een jaar later de "Pink Pasture gin" uitgebracht. Het combineert dezelfde stijl van zijn voorgangers met een zachter karakter!

Met de zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit presenteren we onze gin-proevers een drink-gin die ze met plezier willen delen met hun gezelschap, en niet zomaar een gin die als duur souvenir in de kast wordt gezet om daar stof te vergaren!

Voor elke verkochte gin doneren we een deel van onze winst aan een goed doel; namelijk het behoud van natuurgebieden en hun fauna en flora in en rond Zottegem!

Proef hem één keer en het wordt je nieuwe favoriete gin!

Wij houden natuurlijk van onze producten, net als jij! Daarom doen wij er alles aan om uw pakket in perfecte staat bij u te krijgen. En aangezien dit nogal delicate dingen zijn, botanicals en gin in glazen flessen, onze mooie glazen, ... betekent dat veel noppenfolie en zeer goede verpakking! En dat loont, want tot nu toe hebben we maar één klein ongelukje gehad op al onze zendingen! U kunt er dus zeker van zijn dat uw pakket in perfecte staat aankomt!

close