Over ons

Egmont's Garden is het product van een ginliefhebber die zijn ideeën (lees: droom) niet wou laten varen. Al tien jaar speelde hij met het idee om zijn eigen gin te ontwikkelen die niet alleen erg lekker was, maar ook voor een goede prijs verkocht kon worden, en die ook een maatschappelijk verantwoord karakter had! Geen gemakkelijke taak en daarom heeft de effectieve ontwikkeling meerdere jaren geduurd. Na een vruchteloze poging met een (te) commerciële distilleerder, maakte de ginliefhebber (op een gingerelateerd evenement, hoe kan het ook anders) kennis met een amateur-distilleerder en tevens ginliefhebber, die met veel plezier en enthousiasme meeging in het verhaal. Na bijna twee jaar distilleren, proeven en perfectioneren; we schrijven eind 2017; werden twee top gins geboren, waarvan ze het er beiden over eens waren dat dit product alles had wat ze zochten! Alleen de naam ontbrak! Aangezien de ginliefhebber in de ‘Egmontstad’, Zottegem, woont en 2018 het Egmontjaar was waarin de onthoofding van deze tragische graaf werd herdacht, kwam de naam eigenlijk vanzelf. De stukjes van de puzzel vielen in elkaar en de "Herb Garden gin" en "The Orchard gin" werden de twee eerste varianten van Egmont's Garden! Door het grote succes en een groeiende vraag van de voornamelijk vrouwelijke ginliefhebbers naar zachtere gins, kwam een ​​jaar later de "Pink Pasture gin" op de markt, die dezelfde stijl van zijn voorgangers combineert met een zachter karakter!
Met onze zeer goede verhouding tussen onze prijs en de kwaliteit die we bieden, proberen we onze gin proevers een drink-gin aan te bieden die ze graag met hun gezelschap willen delen, en niet zomaar een gin die als duur souvenir in de kast wordt gezet, om daar stof te vangen!
Bij elke verkochte fles gaat een deel van de winst naar een goed doel; namelijk het behoud van natuurgebieden en hun fauna en flora in en rond Zottegem!
Onze gin wordt met de hand gemaakt en in kleine batches gedistilleerd in originele koperen ketels voor een optimale kwaliteit.

Proef hem één keer en het zal je nieuwe favoriete gin worden!

close